Rabarberskörden har varit fantastisk i år, och nu har jag fångat sommaren på burk genom att göra rabarbermarmelad med äkta vaniljstång. Mycket trevlig att ha på frukostmackan, och även kalasgod till ost. Burkarna som syns på bild är tänkta att säljas under Tusen Trädgårdar på söndag eller i vår lilla butik.
Vår trädgård på 1500 kvm ligger i Dalsjöfors, zon 4-5, och vi håller som bäst på att omvandla den stora gräsmattan till en trädgård med olika rum som kan upplevas med alla sinnen, och där det framförallt finns mycket att smaka på - både bär, frukt och grönsaker. Grönsaker är vackra, tycker vi, och deras skönhet lyfts fram i de upphöjda bäddar som är anlagda i potagerstil. Vi odlar på ekologiskt vis. Till vår hjälp har vi fyra bisamhällen som sköter pollineringen och producerar honung.
torsdag 26 juni 2014
Skafferiet fylls på
Den stora fläderbusken mår äntligen riktigt bra i år, blommar rikligt och har heller inga löss. Guldläge för att göra egen flädersaft! Jag började med en sats på 40 klasar som ska stå och dra till fredag. Det råder lite delade meningar om rätt förhållande mellan fläder, socker och vatten. Jag vill helst inte ha för söt saft, utan en med tydlig fläder- och citronsmak. Om det blev så, får jag veta först på fredag. Lång väntan på att få smaka resultatet av sitt arbete är ju inte vad jag klarar bäst...
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar